Ερωτήσεις - Απαντήσεις

Όλες οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σας.

Μας έχουν εμπιστευθεί ιδιοκτήτες κάθε είδους κινητήρα.

Πόσο χρόνο διαρκεί;

Ανάλογα με τον κινητήρα μπορεί να χρειαστούμε από 15 έως 90 λεπτά. Ένας συνηθισμένος κινητήρας είναι έτοιμος σε 45 λεπτά περίπου. Υπολογίστε ότι η μέση κατανάλωση καύσιμου για ένα κινητήρα 1.800cc, δεν ξεπερνά τα 0,6 λίτρα την ώρα σε κατάσταση ρελαντί.

Ποιο είναι το κόστος;

Οι τιμές ξεκινούν από 25€ ανάλογα με το όχημα και μπορούν να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τα 190€  για πολύ μεγάλα φορτηγά ή σκάφη. Κατά καιρούς επίσης ανακοινώνουμε προσφορές μαζικών καθαρισμών. Με το μικρο αυτό κόστος συγκαταλεγόμαστε στην κορυφή των υπηρεσιών οχημάτων, όπου ο πελάτης κερδίζει πολύ περισσότερα χρήματα, από όσα έχει επενδύσει.  

Θα δω άμεσα αποτελέσματα;

Ακόμα και αν δεν γνωρίζω τίποτα από τη λειτουργία του οχήματος μου μπορώ να δω ΑΜΕΣΑ αποτελέσματα

  • στην επαναφορά της κατανάλωσης (οι πελάτες μας αναφέρουν από 5% έως και 25%) ανάλογα με την κατάσταση του οχήματος και την ποιότητα των καυσίμων που χρησιμοποιούσε.
  • στη γραμμική λειτουργία του κινητήρα που πλέον ακούγεται καλύτερα, ανταποκρίνεται άμεσα και επιταχύνει χωρίς διακοπές (σκορτσαρισματα)
  • εξισορρόπηση στροφών του κινητήρα στο ρελαντί
  • στην μείωση των καυσαερίων
  • στο καλύτερο ξεκίνημα ακόμα με κρύο κινητήρα

Κάθε πότε χρειάζεται καθαρισμός;

Ακόμα και για νέα οχήματα, σας συνιστούμε να γίνεται μια φορά τον χρόνο ή κάθε 15.000 χιλιόμετρα για εντός πόλεως οχήματα και 30.000 χιλιόμετρα για εκτός πόλεως οχήματα. Εκτός αυτών παίζει ρόλο τι καύσιμο χρησιμοποιούμε. Είναι μια συντήρηση που όσο την κάνουμε, προσφέρουμε μόνο καλό στην οικονομία μας, στο όχημα μας αλλά και στο περιβάλλον μας.

Ποια είναι τα αποτελέσματα και τα οφέλη;

Είναι μια καινοτόμος τεχνική όπου σε ελάχιστο χρόνο ο κινητήρας μας επανέρχεται στα αρχικά του επίπεδα. Με τον καθαρισμό επαναφέρουμε τον κινητήρα προς τις εργοστασιακές του δυνατότητες. Δηλαδή επαναφέρουμε: Ροπή, Γραμμικότητα, Κατανάλωση, Δύναμη, Θόρυβο, Κραδασμούς, Επιτάχυνση, Ρεμπριζ, Συμπίεση σαν να μόλις το πήρατε. Η Total Carbon Cleaner είναι η μόνη υπηρεσία όπου ουσιαστικά δεν κοστίζει τίποτα αφού παίρνουμε τα χρήματα μας πίσω από τη μόνιμη διατήρηση της κατανάλωσης στα εργοστασιακά επίπεδα. Εάν κάνουμε αρκετά χιλιόμετρα το όφελος είναι μεγαλύτερο. Κρατάμε έναν κινητήρα απροβλημάτιστο από ζημιές που οφείλονται σε κάπνα και πάντα πρόθυμο να ικανοποιήσει τις επιθυμίες μας. Επίσης, έχουμε έναν κινητήρα χωρίς περιττές και κοστοβόρες φθορές εφόσον και εμείς κρατάμε τη στοιχειώδη συντήρηση. 

Για ποιο λόγο να κάνω Total Carbon Cleaner;

Με την πάροδο το χρόνου τα υπολείμματα της καύσης επικάθονται επάνω σε ζωτικά μέρη των κινητήρων. Αυτό τους κάνει να χάνουν την αψεγάδιαστη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα να μη δουλεύουν σωστά και σε αρμονία. Πέφτει η απόδοση τους, καταναλώνουν περισσότερο και σιγά-σιγά οδηγούνται σε ζημιές που δε θα παρουσιαζόντουσαν εάν δεν υπήρχαν οι επικαθήσεις αυτές. Με τον εσωτερικό καθαρισμό κίνητρα τον κρατάς πάντα σαν καινούργιο.

Σε ποιους κινητήρες ενδείκνυται η εφαρμογή αυτή;

Σε όλους, Βενζίνης, Πετρελαίου ή Υγραερίου ανεξάρτητα από τα κυβικά ή η χρονολογία κατασκευής του κινητήρα σας. Το πρόβλημα βρίσκεται στα ίδια τα καύσιμα γιατί όλα τα καύσιμα αφήνουν επικαθήσεις. Ακόμα και το υγραέριο που θεωρείτε από τα πλέον καθαρά, αφήνει μικροεπικαθήσεις στα έδρανα των βαλβίδων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σφραγίσουν σωστά και έτσι καταναλώνουμε περισσότερο καύσιμο χωρίς επιπλέον απόδοση. Παρ όλα αυτά εάν ο κινητήρας σας δεν είναι σε σχετικά καλή λειτουργική κατάσταση μετά από τον έλεγχο που θα κάνουμε, ενδέχεται να σας αρνηθούμε την υπηρεσία μας.

Ποια είναι η διαδικασία του εσωτερικού καθαρισμού;

Από το φίλτρο εισαγωγής αέρα του κινητήρα διοχετεύουμε το αέριο ενώ ο κινητήρας βρίσκεται σε λειτουργία. Δεν πειράζουμε ούτε βίδα στον κινητήρα. Το ορθοϋδρογόνο αρχίζει και ενεργεί από τον θάλαμο καύσης και έχει την ιδιότητα να μαγνητίζεται από τις επικαθήσεις και να τις εξαχνώνει/εξαερώνει, αποβάλλοντας τες από την εξάτμιση.

 

Έχετε διαφορά με τις άλλες εταιρείες που κάνουν καθαρισμούς με υδρογόνο;

Προσοχή!

Υπάρχουν διάφορα μηχανήματα.
Τα περισσότερα είναι πεταμένα χρήματα. Μπροστά σε τέτοιες λύσεις σας λέμε ότι είναι καλύτερα να βάλετε σε καύσιμο τα χρήματα αυτά ή να κάνετε κάποιο δώρο στον εαυτό σας. Διαθέτουμε αποδεδειγμένα και βάση μετρήσεων τα μηχανήματα με τα ανώτερα και πιο μακροχρόνια αποτελέσματα.

Οι διαφορές μας είναι σημαντικές.

  • Είμαστε οι μόνοι που αποδεικνύουμε αυτά που λέμε με τις περισσότερες, διαφορετικότερες και πιο έγκυρες μετρήσεις.
  • Χρησιμοποιούμε μίγμα αερίου ορθοϋδρογόνου, το οποίο είναι πιο αποδοτικό έως και 75% και μας δίνει πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα. 
  • Μετά από 12+ έτη εμπειρία στην κατασκευή μονάδων ηλεκτρόλυσης χρησιμοποιούμε μόνο δικά μας μηχανήματα τα οποία αναβαθμίζουμε με κάθε νέα εξέλιξη.
  • Έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε αυτή τη μοναδική υπηρεσία ακόμα και έξω από την πόρτα του σπιτιού σας ή της εργασίας σας.
  • Οι εφαρμοστές μας είναι άρτια εκπαιδευμένοι και έχουν πρόσβαση στη 24ωρη τεχνική υποστήριξη μας.

Υπάρχει περίπτωση για κάποια αρνητική επίπτωση ή να πάθει κάποια ζημιά o κινητήρας μου;

Από την εφαρμογή μας δεν προκαλείται ΚΑΜΙΑ ζημιά στους κινητήρες. Έχουν γίνει δοκιμές και μετρήσεις σε πάρα πολλά αυτοκίνητα και κάθε τύπο κινητήρα πριν βγούμε στην αγορά και δεν έχει διαπιστωθεί καμία αρνητική επίπτωση από τον καθαρισμό παρά μόνο οφέλη. Το ορθοϋδρογόνο είναι ένα τέλειο καύσιμο χωρίς υπολείμματα το οποίο βοηθάει τον κινητήρα να κάνει ολοκληρωμένες καύσεις. Επίσης, η καύση του υδρογόνου μειώνει τη θερμοκρασία καύσης κατά τη διάρκεια όλης της διαδικασίας.

Συμβουλές για Diesel -DPF-

5 συμβουλές σχετικά με το DPF σας που θα σας γλυτώσουν αρκετά χρήματα και λίγοι θα σας πουν.

1) Οδηγήστε ταχύτερα – Οδηγήστε έξω από την πόλη
Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η ταχύτερη οδήγηση θα μπορούσε πραγματικά να σας εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα. Οι αναγεννήσεις DPF μπορούν να συμβούν μόνο όταν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις όπως η ταχύτητα, οι στροφές ανά λεπτό και η θερμοκρασία του κινητήρα. Εάν δεν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, η διαδικασία αναγέννησης DPF δε θα ξεκινήσει και θα είστε ένα βήμα πιο κοντά στην αντικατάστασή του.
Κάνετε τη μελέτη σας, μάθετε πόσο γρήγορα πρέπει να οδηγείτε, για πόσο καιρό και σε τι RPM. Απευθυνθείτε στον πωλητή του αυτοκινήτου σας. Αν δε θέλει να σας δώσει αυτές τις πληροφορίες συνιστούμε να απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική κοινότητα και τις λέσχες ιδιοκτητών αυτοκινήτων. Η κατάσταση εκκίνησης – στάσης της αστικής οδήγησης είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους πολλοί οδηγοί αντιμετωπίζουν προβλήματα DPF. Οι μικρές αποστάσεις, οι χαμηλές ταχύτητες και η στάση – εκκίνηση μπορεί να καταστήσουν σχεδόν αδύνατη την επίτευξη των συνθηκών που απαιτούνται για μια ενεργή ή παθητική αναγέννηση DPF. Επιλέξτε λοιπόν, τον ταχύτερο και πιο ανοιχτό δρόμο ακόμη και για τους αστικούς προορισμούς σας.

2) Χρησιμοποιήστε το σωστό λάδι
Το σωστό λάδι για το αυτοκίνητό σας είναι ζωτικής σημασίας ώστε να εξασφαλίσετε ότι ο κινητήρας σας παράγει όσο το δυνατόν λιγότερα σωματίδια πετρελαίου. Πάντα να προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι κινητήρα που έχει εγκριθεί από τον κατασκευαστή. Οι περισσότεροι κατασκευαστές εγκρίνουν λάδι με χαμηλή περιεκτικότητα σε θειωμένη τέφρα. Αυτό είναι ένα υποπροϊόν της καύσης ντίζελ που προκαλεί το μπλοκάρισμα του DPF.

3) Ελέγξτε τη βαλβίδα EGR και το κύκλωμα εισαγωγής αέρα
Με τον καιρό οι βαλβίδες EGR μπορούν να μπλοκαριστούν με την αιθάλη και τον άνθρακα. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει παρατεταμένο άνοιγμα της βαλβίδας αυξάνοντας την αιθάλη και τον άνθρακα που κυκλοφορούν προς τον κινητήρα. Κανονικά, μια ελαττωματική βαλβίδα EGR θα ανάψει την προειδοποιητική λυχνία αλλά σε περίπτωση που σκέφτεστε να αντικαταστήσετε το DPF σας, προτείνουμε να ελέγξετε προηγουμένως και τη βαλβίδα ακόμη και αν η σχετική λυχνία δεν είναι αναμμένη.

4) Ελέγξτε τους εγχυτήρες (μπεκ)
Τα μπεκ είναι ακόμα ένας λόγος για ατελείς καύσεις με περισσότερα καυσαέρια που μπλοκάρουν το DPF. Η μέση διάρκεια ζωής τους δεν ξεπερνά τα 200.000 χιλιόμετρα. Παρόλο που δε θα διαπιστώσετε σχεδόν κανένα σύμπτωμα, η φθορά των μπεκ είναι ικανή να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

5) Αγοράστε το σωστό αυτοκίνητο!
Πριν αρχίσετε να ψάχνετε για τον επόμενο όχημα σας προτείνουμε να κάνετε κάποια αναζήτηση στα κλαμπ και φόρουμ ιδιοκτητών diesel αυτοκινήτων. Λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες που θα συλλέξετε και τη δυνατότητά σας να κινείστε εκτός πόλης, βεβαιωθείτε ότι η πετρελαιοκίνηση σας ταιριάζει.

Diesel -DPF-

Μπορεί τα φίλτρα σωματιδίων ντίζελ (DPF) να αποτελούν πονοκέφαλο για τους ιδιοκτήτες diesel οχημάτων αλλά είναι ο μόνος τρόπος να παραμείνουν οι ρυπογόνοι κινητήρες diesel σε γραμμή παραγωγής.

Τα 3 στάδια ενός φίλτρου DPF

Γιατί μπλοκάρουν τα φίλτρα DPF;

Στυλ Οδήγησης

Ο τρόπος που οδηγείτε το αυτοκίνητό σας συχνά οδηγεί στο μπλοκάρισμα του DPF. Σύντομα ταξίδια, σβήσιμο κινητήρα ενώ εκτελεί ένα regen (ανάβει η λυχνία DPF και οι άνθρωποι σβήνουν το αυτοκίνητο παρά το ότι το εγχειρίδιο δε συμβουλεύει). Κανονικά το στυλ οδήγησης επηρεάζει περισσότερο τα προηγούμενα φίλτρα DPF, τα αυτοκίνητα πριν από το 2010.

Άλυτα Προβλήματα

Το EGR, οι αισθητήρες πίεσης, τα μπεκ, οι διαρροές αέρα, το MAF, το Turbo και πολλά άλλα προβλήματα μπορούν εύκολα να προκαλέσουν μπλοκάρισμα του DPF. Συχνά επισκευάζουμε οχήματα που έχουν καθαρίσει ή αντικατασταθεί αλλού ένα φίλτρο DPF μόνο για να μπλοκάρει το φίλτρο μέσα σε λίγες μέρες ή εβδομάδες λόγω άλυτου προβλήματος.

Η ηλικία του φίλτρου

Κάποια στιγμή το φίλτρο θα αρχίσει να σπάει, αυτό συμβαίνει περίπου στο 10% όλων των φίλτρων DPF που βλέπουμε. Συνήθως με περισσότερα από 250.000 μίλια με το αυτοκίνητο ή όπου γίνονται πολλά σύντομα ταξίδια με υπερβολικά regens. Βασικά επειδή το φίλτρο περνά από κύκλους ζεστού και κρύου, τελικά σπάει.

Υπάρχουν παγίδες στο DPF;

Ναι, Δυστυχώς
Ο καθαρισμός ενός φίλτρου DPF έχει τις ίδιες παγίδες με την αντικατάστασή του. Ενώ εγγυόμαστε ότι θα ξεμπλοκάρουμε ένα αποκλεισμένο DPF, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα το διατηρήσουμε ξεμπλοκαρισμένο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πραγματοποιούμε πάντα μια αρχική αξιολόγηση πριν συμφωνήσουμε σε οποιαδήποτε εργασία με φίλτρο DPF.
Εάν το φίλτρο DPF έχει αρχίσει να καταρρέει (collapsed), ο καθαρισμός του δε θα λειτουργήσει. Δεν μπορούμε πάντα να εγγυηθούμε ότι ένα φίλτρο δεν έχει αρχίσει να συμπτύσσεται εσωτερικά (κανείς δεν μπορεί).
Όπως και με την αντικατάσταση ενός φίλτρου, πρέπει να αντιμετωπιστεί η αιτία της απόφραξης του DPF.

Συμβουλές για κινητήρες

Η διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου μας δεν έχει να κάνει μόνο με την ποιότητα κατασκευής του αλλά και με τη σωστή συντήρηση και χρήση που εμείς κάνουμε.

Η σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου σας είναι το κλειδί για να το διατηρήσετε σε άριστη κατάσταση. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κρατήσετε ψηλά το επίπεδο ασφάλειας που αυτό φτιάχτηκε για να παρέχει και να μείνετε μακριά από ατυχήματα. Πιο κάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε όλα τα πιο πάνω και να διατηρήσετε την ομαλή λειτουργία του αυτοκινήτου σας.

 

Έλεγχος ελαστικών

Το να διατηρείτε τη σωστή πίεση των ελαστικών του αυτοκινήτου σας μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τη φθορά τους και να καλύψετε περισσότερα χιλιόμετρα πριν από τον επόμενο ανεφοδιασμό. Ο έλεγχος της πίεσης των ελαστικών περιλαμβάνει την εύρεση της συνιστώμενης πίεσης και το φούσκωμα ή το ξεφούσκωμα που μπορεί να χρειάζονται τα ελαστικά σας.

 

Έλεγχος λαδιού

Ο τακτικός έλεγχος και η αλλαγή του λαδιού του αυτοκινήτου σας είναι ουσιαστικής σημασίας για τη διατήρηση του κινητήρα του σε κατάσταση λειτουργίας. Ελέγξτε το λάδι σας κάθε μήνα και αλλάξτε το προτού περάσουν τα χιλιόμετρα που έχετε σημειώσει, σύμφωνα με τις οδηγίες του εγχειριδίου του αυτοκινήτου.

 

Έλεγχος υγρών

Υπάρχουν πολλά υγρά που πρέπει να διατηρούνται στα κατάλληλα επίπεδα για να σας βοηθήσουν να κρατήσετε τον κινητήρα του αυτοκίνητου σας σε καλή κατάσταση: Λάδι κινητήρα, ψυκτικό, υγρό υδραυλικού τιμονιού, υγρό φρένων και υγρό συστήματος μετάδοσης. Οποιαδήποτε διαρροή των πιο πάνω υγρών μπορεί να είναι επικίνδυνη εάν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως με μια επίσκεψη στο συνεργείο.  

 

Δοκιμή στα φώτα πορείας

Ένας ελαφρά σπασμένος ή καμένος λαμπτήρας αποτελεί κίνδυνο και ποτέ δεν πρέπει να αμελούνται τα θέματα που αφορούν την ασφάλεια εσάς και των γύρω σας. Εάν ο λαμπτήρας είναι σβηστός, πηγαίνετε το αυτοκίνητό σας σε έναν ειδικό ηλεκτρολόγο για να διαπιστώσετε εάν είναι ο λαμπτήρας ή η ασφάλεια που χρειάζεται αντικατάσταση. Οι προβολείς είναι τα βασικά φώτα ασφαλείας στο αυτοκίνητό σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να λάβετε μερικά επιπλέον βήματα για να διατηρήσετε τη φωτεινότητα τους, όπως το να καθαρίζετε τα εξωτερικά φωτιστικά σώματα.

 

Αντικατάσταση υαλοκαθαριστήρων

Εάν οι υαλοκαθαριστήρες σας δε λειτουργούν όπως παλιά (γδέρνουν το τζάμι ή κάνουν θορύβους), τότε μην αφήσετε το πρόβλημα να καθυστερήσει. Οι κατεστραμμένες ή φθαρμένες λεπίδες μπορούν να μειώσουν την ορατότητα κατά τη διάρκεια έντονης βροχής. Το να γνωρίζετε πώς να επιθεωρείτε τακτικά τις λεπίδες των υαλοκαθαριστήρων είναι άλλος ένας τρόπος για να διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας ασφαλές.

 

Έλεγχος του φίλτρου αέρα

Ένα βρώμικο φίλτρο αέρα μπορεί να επιτρέψει να εισχωρήσει ακαθαρσία και άλλα βλαβερά σωματίδια στον κινητήρα του αυτοκινήτου σας και να μειώσει την απόδοσή του. Ελέγχετε το φίλτρο αέρα μία φορά το χρόνο και φροντίζεται να το αλλάζετε όποτε σας συμβουλέψει ο μηχανικός σας.

 

Τεχνικοί έλεγχοι

Ορισμένες συνήθεις εργασίες φροντίδας αυτοκινήτου μπορούν να γίνουν από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη, άλλες όμως απαιτούν εκπαιδευμένους τεχνικούς. Εάν για παράδειγμα ανάψει η λυχνία ελέγχου του κινητήρα επισκεφτείτε κάποιο συνεργείο όπου μπορούν να διαγνωστεί το πρόβλημα μέσω της θύρας διαγνωστικών επί του οχήματος. Ένα εξειδικευμένο συνεργείο επισκευής θα είναι επίσης σε θέση να επιθεωρήσει και να αντικαταστήσει άλλα βασικά εξαρτήματα όπως τον εναλλάκτη και τα ρουλεμάν των τροχών.

 

Έλεγχος στα φρένα

Τα τακάκια των φρένων του αυτοκινήτου σας απαιτούν επίσης τακτική επιθεώρηση. Κατά την οδήγηση, εντοπίστε τυχόν θορύβους στα φρένα και δώστε προσοχή στο αν τρέμει ή δονείται το πεντάλ του φρένου.

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

- ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ -

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα με ένα κλικ:

Translate»